Henning Stærks nye CD

Henning Stærk udsendte 1. juni 2004 sin nye CD: ”STÆRK”

Fire år efter det kritikerroste album ”Hit House” fra 2000 (som også publikum tog godt imod – det blev til en guldplade med over 25.000 solgte eksemplarer) er den hvide neger fra Holstebro på banen igen !

Det nye album er blevet til i samarbejde med Hennings gamle makker og soulmate guitaristen og producer  på ”STÆRK” Per Chr. Frost (de spillede sammen i Gnags fra 1977 til 1981) samt teknikeren og musikeren Morten Eriksen. (Per Chr. Frost medvirkede i øvrigt også på Hennings første soloplade ”Henning Stærk” fra 1981).

Cd’en indeholder 9 nye sange, skrevet af Poul Krebs, Ester Brohus, Anders Blichfeldt, Per Chr. Frost, Martin Høybye og Kevin Welch.

Desuden giver Henning sine personlige fortolkninger af bl.a. Hank Williams og Daniel Lanois/ Emmylou Harris numre.Som så meget andet godt er CD’en blevet til i en 2 værelses lejlighed (i et hjemmecomputerstudie). Den er vokset videre i Studie NO i Vestbirk og Dansebjerg på Samsø – to studier med Danmarks bedste udsigter !

Henning stålsætter med dette album sin forankring i blues, country, soul og rock`n´roll i et nyt udforskende lydunivers.

Med en nærværende vokal og følt mundharpespil kombineret med Pers sublime guitararbejde markerer albummet en stærk tilbagevenden til scenen.

Henning har i sin snart 40-årige karriere solgt op mod ½ mill. albums, modtaget 1 Grammy, 3 platin – og 4 guldplader, medvirket i en film og spillet over 3.000 koncerter (de fleste selvfølgelig i Danmark, men også så forskellige steder som Thule (Grønland), Prag (før fløjlsrevolutionen) og Austin, Texas (USA).

Per Chr. Frost er vel især kendt for sin tid med Gnags (1974 – 1975 og 1977 – 1996), hvor han som guitarist og bassist var en markant profil. Udover sine soloalbums har han desuden medvirket på albums og live med bl.a. Thomas Helmig, Sanne Salomonsen, Lis Sørensen, Poul Krebs, Søs Fenger, Cowgirls og mange flere.

En enkelt gæsteoptræden med B. B. King er det også blevet til.

Morten Eriksen har medvirket som producer og co – producer på :

Karen Busck (”Hjertet Ser” og  ”By”), Carpark North (1. EP), Robbie Nevil, Stephan Remmler (D) (kendt fra TRIO), Rikke Mach (”Angels In The Snow”), Veronica Mortensen (”Pieces In A Puzzle”), TV-2 (”Amerika), Viggo Sommer (”Så Sku’ Den Ged Vist Være Barberet”).

Desuden har han været tekniker og programmeret beats og synths for f.eks. : Runrig, Nalle, Mek Pek, Gnags, Peter Belli, Jette Torp og en frygtelig masse andre.

Udgivet i Stærk

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>